HomeVINPROVNINGAlsace provning

Alsace vinprovning 625:-

Vinprovning med viner från Alsace

 

Sipp Mack Alsace

De vita vinerna från Alsace är bland de ledande i Frankrike. Här framställs 160 miljoner flaskor om året och vinerna är även bland de mest sålda vita AOC-vinerna i hemlandet. Alsace förtäljer en lång historia med bland annat vinodlingen som infördes av romarna och där den senare framgångsperioden på 1500-talet brutalt blev avbruten av det trettioåriga kriget.

Under denna vinprovning kommer sommelieren Petri Kinnunen att återge berättelsen om vinodlar-familjen Sipp Mack från Hunawihr som med anor från 1698 idag medvetet framställer kvalitetsviner med ekologisk inriktning. Vinproduktionen och genomgång av de fyra mest förekommande druvsorter i Alsace ingår under denna vinprovning. Själva vinprovningen består av en avsmakning av sex olika vita viner från Sipp Mack under en pedagogisk guidning där både provningsmetodik och mat och dryckeskombinationer behandlas.

Denna vinprovning ger dig som kund en unik chans att få prova kvalitetsviner utvalda av VinAmbassadören med en lärorik inblick i den vackra vinregionen Alsace...

 

Välkommen

 

Provningen hålls av Petri Kinnunen som bland annat har 13 år från Systembolaget bakom sig och över tusen vinprovningar bakom sig.

 

Läs mer om Petri Kinnunen

 

Ta mig direkt till "Datum och bokning"